Vad är ”Rensa din iPhone från skadliga attacker” varningar

Rensa din iPhone från skadliga attacker är en falsk varning som visas på s om de har iPhone tvivelaktiga appar installerade. Denna infektion är också ibland kallas en iPhone kalender virus eftersom dessa falska varningar visas som kalender meddelanden. Dessa ”Grattis, du vann”, ”Rensa din iPhone från skadliga attacker”, etc., varningar läggs till i kalendern flera gånger så att anmälan dyker upp flera gånger under dagen. Kalenderhändelserna är inställda på att varna dig med en avisering på skärmen, så du får ständigt irriterande popup-fönster. Clear your iPhone from malicious attacks

Genom att ställa in varningar i kalenderappen försöker de skadliga aktörerna bakom den här infektionen lura användare att tro att de är legitima meddelanden från Apple. När ett meddelande dyker upp på låsskärmen och det är varning om en skadlig attack, mindre tekniskt kunniga användare kanske inte tänker två gånger om att klicka på den. Om du klickar på det öppnar meddelandet en webbplats där tvivelaktiga appar eller bedrägerier marknadsförs. Apparna skulle annonseras som säkerhetsverktyg som kommer att fixa dina iPhone problem, men i verkligheten skulle de vara värdelösa program som försöker lura dig att köpa dem.

Dessa varningar är inte farliga, så länge du inte klickar på dem. Men eftersom de är mycket irriterande, vill du förmodligen ta bort Rensa din iPhone från skadliga attacker varningar så snart som möjligt. I det sista avsnittet i detta betänkande kommer det att förklaras hur man gör det.

Varför visas aviseringarna i din kalenderapp i första hand?

Aviseringarna kan inte börja visas ur det blå, du tillät det så kallade kalenderviruset att installera på telefonen. Du har förmodligen besökt eller omdirigerats till en tvivelaktig webbplats som bad dig att tillåta något att installera. Den skadliga kalendern kan ha förklätts till något annat, till exempel en säkerhetsapp. Om du tryckte på ”Tillåt” tilläts appen att installera och kalendern lades till.

Det är inte ovanligt för användare att bli lurade på detta sätt, några av dessa bedrägerier kan vara ganska sofistikerade. Du kan omdirigeras till en tvivelaktig webbplats som utlöser ett popup-fönster ber dig att tillåta eller installera något. Särskilt vanliga är popup-fönster varning om att du iPhone är smittad med någon form av skadlig kod. Dessa popup-fönster ber att du laddar ner deras erbjudna antivirusprogram, och allt som krävs det att trycka på ”Tillåt” eller ”Ladda ner” för något som ska läggas till din enhet. Tänk på att dessa webbläsare varningar om infektioner på din iPhone aldrig kommer att vara legitimt. De kommer alltid att vara bedrägerier. iPhone s också inte har faktiska anti-virus apps, inte heller behöver de dem. Antivirusprogram som finns på Apple App Store är vanligtvis verktyg för att blockera skadliga webbplatser, stoppa spårning online, etc., de kan faktiskt inte ta bort något från din enhet.

För att undvika att lägga till tvivelaktiga saker till iPhone din, inte ladda ner något från okända källor. Om du behöver en app laddar du ned den från App Store, aldrig en webbplats. Webbplatser som är värd piratkopierat innehåll är också ganska farligt eftersom de ofta visar ovan nämnda ”Din iPhone är infekterad” annonser, så undvik att ladda ner något från dem. Och om du får omdirigeras till en webbplats slumpmässigt, klicka inte på något, även om en du får en pop-up som vill att du ska engagera sig med den. Även klicka på ”Avfärda” kan utlösa någon form av nedladdning. Det bästa tillvägagångssättet skulle vara att stänga fönstret helt och hållet.

Är kalenderviruset farligt för din iPhone

Vi bör klargöra en sak innan vi fortsätter. Att få dessa aviseringar om priser som du har vunnit eller förmodats virus på din enhet betyder inte att du iPhone har hackats. Kalenderappen är inget annat än ett skadedjur som visar dig irriterande meddelanden. Det har inte tillgång till ditt iPhone innehåll, inte heller kan det göra skada.

Kalenderappen börjar spamma dig med aviseringar som säger ”Grattis, du vann!”, ”Rensa din iPhone från skadliga attacker!”, ”Prova Apple News gratis” och liknande. Om du klickar på dessa meddelanden kan du utlösa en omdirigering till en tvivelaktig webbplats, important-notices.com i det här fallet. Om du klickar på ett meddelande om virus på din iPhone skulle leda dig till en webbplats som erbjuder dig att installera en ”säkerhetsapp” som förmodligen kommer att rensa upp din enhet. Om du klickar på en av dessa ”du vann”-meddelanden skulle du till en webbplats som hävdar att du är berättigad att få ett pris. Du skulle bli ombedd att lämna dina personuppgifter inklusive fullständigt namn, telefonnummer, hemadress, e-post, etc. Några av dessa bedrägerier skulle även be att du betalar en del pengar.
Sensmoralen i historien är att inte klicka på dessa alert eftersom de är alla bedrägerier. Men lyckligtvis är det inte en allvarlig infektion, inte heller kommer det att få allvarliga konsekvenser. Nu allt du behöver göra är att ta bort ”Rensa din iPhone från skadliga attacker” varningar från din iPhone . I nästa avsnitt i rapporten förklaras exakt hur man gör det.

Ta bort Rensa iPhone aviseringar från skadliga attacker

För att ta bort dessa irriterande meddelanden måste du manuellt bli av med spamkalendern.

  • Lås upp din iPhone , öppna appen Kalender,klicka på Kalendrar längst ned, leta efter misstänkta eller kalendrar som du inte känner igen, klicka på ”i”, rulla ner till botten och klicka på ”Ta bort kalender”.
  • Gå till Inställningar -> Lösenord och kontonoch kontrollera om det finns något misstänkt i listan under Konton. Om det finns något, till exempel en otillåten kalenderapp, tar du bort den.
  • Gå sedan till Inställningar -> Allmäntoch se om det finns en ”Profiler” under VPN-avsnittet. Om det finns något ovanligt som anges där, ta bort den.

När dessa tvivelaktiga konton och profiler har tagits bort, bör du inte längre se några meddelanden om priser eller skadlig kod på din iPhone . För att undvika att detta händer i framtiden, vara mycket försiktig med vad du lägger till din iPhone och vad du klickar på när du surfar.

Vi rekommenderar också att du justerar dina Safari-inställningar. Öppna Inställningar, klicka på Safari, under Allmänt aktivera Blockera popup-fönster, under Sekretess och säkerhet aktivera bedräglig webbplats varning. Om du aktiverar dessa funktioner förhindrar Safari att skadliga popup-fönster visas och varnar dig när du är på väg in på en känd skadlig webbplats.

Du kan också rensa dina webbplatsdata genom att gå till Avancerad -> Webbplatsdata och klicka på Ta bort all webbplatsdata.

Incoming search terms:

Kommentera